Trangiakök

 

 

Trangia grundades 1925 av John E. Jonsson. Hans passion för teknik och hans intresse för design visades vid en tidig ålder. Efter att ha valt bort ett liv som bonde, startade John tillsammans med sin svärfar det företag som i generationer lett den svenska stormköksindustrin. De började med att tillverka hushållskärl i aluminium, men i samband med att antalet semesterdagar ökade för svenska arbetare på 1930-talet växte efterfrågan på campingutrustning. Trangia beslutade att fokusera på utvecklingen av matlagningsprodukter speciellt för camping.

1938 började Johns två söner, Olle och Erik, arbeta med sin far och 1951 utvecklades och lanserades den första prototypen av Trangiaköket. Tanken var att bygga ett kompakt och komplett matlagningssystem som förbränner flytande bränsle, eftersom detta var den mest effektiva formen av bränsle och även det enklaste att använda. Företaget och dess uppfinningsförmåga har gått i arv från generation till generation, Trangia är fortfarande helt familjeägt.

Namnet Trangia härstammar från byn Trång. John valde att ta bort cirkeln ovanför ”a” och sedan lägga till ”ia” för ”i aluminium”. I decennier har namnet varit en av friluftsindustrins starkaste varumärken både i Sverige och internationellt. Trangia representerar lång erfarenhet, gedigen kompetens och modern design. Trangiaköket som produkt har under sina 60 år utvecklats och förfinats. Trangiaköket tillverkas fortfarande i Sverige, i samma by där John E Jonsson startade verksamheten för 90 år sedan. Närheten till fjällvärlden har gjort praktiska tester i tuffa väderförhållanden till en naturlig del av verksamheten. Detaljer har moderniserats och funktionen har optimerats över tid. Men den ursprungliga, geniala konstruktionen är fortfarande nyckeln till dagens framgångsrika Trangiakök.

Senast visade produkter
Bästsäljare
Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen